Ongelmia postinkulussa

Meistä riippumattomista syistä postin lähetyksessä osalle SONERAN asiakkaille oli ongelmia alkaen 09.01.2011-12.01.2011.
Tilanne pyritään selvittämään tiistain aikana. Tiedotetta päivitetään tilanteen muuttuessa.

UPDATE:

Posti kulkee taas normaalisti.

Vika oli Soneran päässä. Sonera käyttää meilipalvelimellaan mta.inet.fi McAfeen 'maineeseen' perustuvaa suodatusohjelmaa http://www.trustedsource.org ja blokkaa pelkästään tämän yhden DNSBL:n perusteella yhteydet palvelimelleen. Palvelimemme mkii.batkey.com oli edelleen tuntemattomasta syystä päätynyt tuolle listalle. McAfee ei pystynyt kertomaan miten tuolle listalle on voinut joutua eikä heillä ollut myöskään minkäänlaista proseduuria siitä miten tuolta listalta pääsee pois asian selvittäminen kesti toista vuorokautta vian havaitsemisesta.

Meilipalvelimien ei missään tapauksessa pitäisi luottaa yhteen Block Listaan ja tehdä postin kulkuun estäviä päätöksiä tällaisen perusteella, varsinkaan kun tämän kyseisen kaupallisen listan toimintaperiaatteet ovat liikesalaisuuksia, toisin sanoen kukaan ei tiedä millä perusteella se toimii. Oikeampi tapa olisi käyttää DNSBL:ia ainoastaan viestin roskapostipisteytyksen osana. Varmempaan lopputulokseen päädytään jos käytetään useita Block Listoja ja verrataan niiden tuloksia.